|
| Autor | Mesaj |
|---|
obsolete.beauty faithful writer

Numarul mesajelor: 774 Varsta: 17 Localizare: his world Joburi/Distractii: scoala,scris. Stare de spirit: pesimista? eu sunt realista. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Parfumul Joi 4 Feb 2010 - 18:17 | |
| Scurta descriere:Iti poti inchipui, cititorule, o lume formata numai din parfumuri, duhori, miresme? Iti poti inchipui un om care nu cunoaste viata decat mirosind-o? Ti-ai dat seama ca vechiul si noul se pot distinge prin miros, ca orice cuta a trupului tau e un receptacul de miresme si ca totul in lume are o amprenta olfactiva? Stii ca fiecare om este un parfum inconfundabil, ca parfumul tau te poate face anonim sau ireversibil? A fost odata un barbat care a descoperit in distileria trupului sau un parfum trecator pe care voia sa-l stapaneasca pentru totdeauna: parfumul de tanara femeie. Observatia criticului: Cadrul este Franta de secol XVIII. Cartea poarta insa unul dintre semnele de recunoastere a capodoperei: iti schimba imaginea asupra lumii de azi. O imbogateste. Cateva informatii despre autor:Patrick Suskind s-a nascut in 1949 la Ambach, in Bavaria. Si-a incercat mai intai condeiul in dramaturgie: piesa Der Kontrabass (1981), a fost jucata, cu succes, in Germania, Elvetia, Marea Britanie si SUA. eu una am fost foarte impresionata de carte. desi are o intorsatura tragica la sfarsit... |
|
 | |
Elena. legendary writer

Numarul mesajelor: 12314 Varsta: 16 Localizare: București Joburi/Distractii: ă!? Stare de spirit: most dope Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Parfumul Mar 16 Mar 2010 - 19:10 | |
| aaa. a fost si un film dupa cartea asta? eu.. stiu ca am vazut un film ceva in genu cartii asteaia. ceva de genu.. el - personajul princial - are un miros dezvoltat si .. omoara fetele care miroase frumos pentru a obtine parfumul ideal |
|
 | |

Numarul mesajelor: 774 Varsta: 17 Localizare: his world Joburi/Distractii: scoala,scris. Stare de spirit: pesimista? eu sunt realista. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Parfumul Mar 16 Mar 2010 - 19:12 | |
| dap... ely a fost facut un film dupa carte. Perfume: The Story of a Murderer. sincera sa fiu eu nu am vazut filmul :-?? |
|
 | |
Elena. legendary writer

Numarul mesajelor: 12314 Varsta: 16 Localizare: București Joburi/Distractii: ă!? Stare de spirit: most dope Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Parfumul Mar 16 Mar 2010 - 19:21 | |
| eu l-am vazut mai de mult..
mi-a placut chestia aia.. ca daca se dadea cu parfumu ala toata lumea-l iubea. moartea lui a fost tragica. |
|
 | |
Rain. best poetry author

Numarul mesajelor: 2311 Varsta: 16 Localizare: la granita dintre noi si eu Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Parfumul Mar 16 Mar 2010 - 19:24 | |
| Suna interesant si cred ca mi-ar placea sa o citesc. Desi nu prea stiu pe unde sa o gasesc, pentru ca in genialul meu oras nu e decat o librarie si azi am fost si dupa o jumatate de ora petrecuta acolo sunt sigura ca nu o au. Desi mi se pare destul de diferita ca idee nu cred ca am citit ceva asemanator pana acum |
|
 | |
Elena. legendary writer

| Subiect: Re: Parfumul Mar 16 Mar 2010 - 19:27 | |
| Marina.. o poti descarca de pe net. uite de unde: http://carti.x6.ro/cartea/p/Patrick-Suskind-Parfumul/ apesi acolo unde scrie Suskind, Patrick - Parfumul.rtf |
|
 | |

| Subiect: Re: Parfumul Mar 16 Mar 2010 - 19:49 | |
| si eu ma pregateam sa pun un link :)) dar mi-a luat-o ely inainte:)) spor la citit >:D< |
|
 | |
Scarification. most active in AUGUST

Numarul mesajelor: 14718 Varsta: 20 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Parfumul Lun 9 Mai 2011 - 15:09 | |
| Stiu ca a aparut un film dupa cartea asta si am vrut sa ma uit, insa desi povestea e interesanta nu am apucat. POate ca totusi o sa citesc romanul :D |
|
 | |
Lethal

Numarul mesajelor: 39 Varsta: 17 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Parfumul Joi 26 Mai 2011 - 23:25 | |
| Parfumul probabil ca imi va ramane printre cele mai bune carti, intruchipeaza cam tot ceea ce e de dorit intr-o carte:e scrisa bine, atrage atentia prin poveste si e interesant subiectul de analizat. Mai mult de-atat e inedita, nu e genul pe care il poti gasi la orice colt de bloc. De film n-am auzit decat dupa si parca nu-mi vine sa ma uit la el, ma-ntreb daca e bun de ceva. |
|
 | |
the third alice apprentice writer

Numarul mesajelor: 209 Varsta: 16 Localizare: Bucuresti Stare de spirit: neutral Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Parfumul Vin 27 Mai 2011 - 18:09 | |
| Nu am citit alte carti de Patrick Suskind, insa "Parfumul" m-a cucerit, in orice caz. Imi place nu doar felul in care este scrisa, ci toate lucrurile pe care le are de transmis. Mizeria prin care este infastisata umanitatea si civilitatia vremii respective e extrem de graitoare descrisa astfel, din punct de vedere olfactiv. Exista un moment in care protagonistul isi creeaza un parfum cu mirosul omului de rand, punand in el inclusiv excremente de pisica si branza ranceda; cred ca acela e unul dintre cele mai graitoare pasaje din carte. In ce priveste filmul, imi place faptul ca a redat destul de fidel esenta cartii, spre deosebite d multe filme care strica total cartea. |
|
 | |
PsiKeé fic worm

Numarul mesajelor: 7956 Varsta: 18 Localizare: in my mind Joburi/Distractii: yaoi, scris, carti, anime, muzica Stare de spirit: neutra Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Parfumul Mar 15 Mai 2012 - 16:56 | |
| Dupa lungi asteptari si ganduri despre cum o fi si daca-mi va placea anul acesta am reusit sa o citesc si pot sa zic ca e una din cele mai bune carti citite de mine, dar si una din cele mai originale. Eu personal n-am mai auzit de o alta carte cu aceeasi idee sau abordare si din ce-am inteles este facut si film, dar n-am apucat sa-l vad. Eu va recomand cartea si poate o sa va placa. |
|
 | |
|