Funny-Fantasy Un forum dedicat imaginatiei, fictiunea pe primul loc, dar sa nu uitam si distractia. |
| | | Autor | Mesaj |
|---|
sjholson supreme master of words

Numarul mesajelor: 5089 Varsta: 15 Localizare: 221b baker street Stare de spirit: sherlocked. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Eu sunt numărul patru Dum 3 Apr 2011 - 15:05 | |
|  Titlu original: I am number four Titlu românesc: Eu sunt numărul patru Autor: Pittacus Lore Traducere de: Ana Veronica Mircea Editura: Nemira | Citat: | Poate aveati deja niste banuieli, dar acum puteti fi siguri: extraterestrii sunt printre noi! Si nu ne vor cu totii binele! De fapt, cei bine intentionati, loricii, sunt extrem de putinii refugiati de pe Lorien, o planeta mai mica decat Terra, invadata si pustiita, jefuita de toate resursele vitale. Invadatorii au venit de pe Mogadore, secondati de animalele monstruoase din lumea lor natala, secatuita deja de ei insisi, ca rezultat al propriei nesabuinte.
Refugiatii de pe Lorien sunt noua - noua copii insotiti de cate un protector. Noua detinatori ai Mostenirilor Lorien, o serie de puteri exceptionale care incep sa se manifeste abia in adolescenta si care trebuie sa-i ajute sa-si recucereasca si sa-si repopulezeze planeta. Cei noua s-au imprastiat pe Pamant si s-au ascuns, fiindca, atata vreme cat nu sunt impreuna, o vraja nu ingaduie sa fie ucisi decat intr-o anumita ordine.
Dar si megadorienii se plimba printre noi, in numar mare, nu numai ca sa-i vaneze pe lorici, ci si fiindca si-au ales planeta noastra dreptinta a expansiunii! Intre noi si ei nu stau decat cei noua copiii! Si tenacitatea cu care ii cauta pe acestia din urma a dat rezultate: deja au ucis trei!. Numarul Patru are cincisprezece ani. Stie ca el e urmatorul, stie ca, odata descoperit, nu va fi crutat. Dar nu isi pierde speranta, fiindca armele sale, Mostenirile Lorien, incep sa-si faca simtita prezenta - in paralel cu fiorii primei iubiri.
Numarul Patru se muta dintr-un orasel intr-altul, schimbandu-si de fiecare data numele. S-a saturat sa tot fuga, s-a saturat sa tot minta, s-a saturat de singuratate. Vrea sa se stabileasca intr-un loc, vrea sa-si faca prieteni, vrea sa ramana langa fata de care s-a indragostit. Dar stie ca are o datorie fata de poporul lui, vede sfarsitul cumplit al lumii sale in viziunile care sosesc odata cu prima lui Mostenire, trezindu-i dorinta de razbunare.
Ce va reusi si ce nu va reusi sa faca? Si, mai ales, va reusi sa supravietuiasca? Raspunsul se afla in paginile cartii, care pare sa aiba si ea o super-putere: nu-i permite cititorului s-o lase din mana! |
N-am citit-o, dar știu că s-a făcut film după ea. A citit-o cineva? : D Sunt curioasă dacă e bine scrisă, pentru că, ca și subiect sună... destul de bine. :-? |
|  | | Scarification. most active in AUGUST

Numarul mesajelor: 14718 Varsta: 20 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Eu sunt numărul patru Dum 3 Apr 2011 - 15:32 | |
| In film, numarul 4 nu are 15 ani :)) oricum, povestea e super interesanta. Nu am citit cartea, nici macar nu am vazut-o pe la vreo librarie :-?? Dar as citi-o daca as avea ocazia, bineinteles. |
|  | | Rain. best poetry author

Numarul mesajelor: 2311 Varsta: 16 Localizare: la granita dintre noi si eu Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Eu sunt numărul patru Mar 27 Sept 2011 - 13:23 | |
| Tocmai am terminat-o asnoapte<3. As fi invatat la mate, dar cartea asta chiar m-a atras, poate si fiindca e prima oara cand citesc ceva de genul. Sincer, mi-a placut. Chiar daca nu e o carte cu o descriere atenta a sentimentelor efectiv pretentioasa, eu chiar am simtit fiecare emotie a lui Patru. Iar povestea in sine mi s-a parut bine construita si pusa la punct, foarte bine scrisa si foarte bine impletite stilurile celor doi autori, desi recunosc ca e si efectul traducerii, da. Am citit si carti mai bune si sunt autori cu un stil superior, nu pot sa neg. Si totusi, a ajuns printre cartile mele preferate. Pacat ca nu e asa cunoscuta, merita mult mai mult decat Amurg.
Gata, acum ma duc sa dau testul initial:)) |
|  | | shine

Numarul mesajelor: 48 Varsta: 18 Localizare: Constanta Joburi/Distractii: sa citesc,sa ma uit la seriale,sa ma plimb,sa merg la cumparaturi(dar e criza!) Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Eu sunt numărul patru Dum 2 Oct 2011 - 2:10 | |
| | Rain. a scris: | Tocmai am terminat-o asnoapte<3. As fi invatat la mate, dar cartea asta chiar m-a atras, poate si fiindca e prima oara cand citesc ceva de genul. Sincer, mi-a placut. Chiar daca nu e o carte cu o descriere atenta a sentimentelor efectiv pretentioasa, eu chiar am simtit fiecare emotie a lui Patru. Iar povestea in sine mi s-a parut bine construita si pusa la punct, foarte bine scrisa si foarte bine impletite stilurile celor doi autori, desi recunosc ca e si efectul traducerii, da. Am citit si carti mai bune si sunt autori cu un stil superior, nu pot sa neg. Si totusi, a ajuns printre cartile mele preferate. Pacat ca nu e asa cunoscuta, merita mult mai mult decat Amurg.
Gata, acum ma duc sa dau testul initial:)) |
:))))) Sper ca ai avut bafta la test!
Ontopic: Si eu vreau sa citesc aceasta carte.Este pe "wishlist-ul" meu..sper sa reusesc sa o cumpar,am inteles ca urmeaza sa apara si volumul 2 : "Puterea celor sase" :D |
|  | | Kamalian Ciranoush Admin

Numarul mesajelor: 15852 Varsta: 18 Localizare: Neverland Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Eu sunt numărul patru Dum 9 Oct 2011 - 0:34 | |
| Am vazut-o in Real. E scumpa, costa peste 35 de lei si il are pe Pettyfer pe coperta ;)) . Mi-ar placea sa o citesc, am citit cuvinte de bine in legatura cu ea. Filmul nu m-a impresionat, sunt multe chestii neexplicate, dar sunt sigura ca nu e si cazul cartii :D . |
|  | | uth revas best prose author

Numarul mesajelor: 986 Varsta: 18 Localizare: for me to know and for you to dot dot dot. Joburi/Distractii: meeeh Stare de spirit: chill Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Eu sunt numărul patru Sam 22 Oct 2011 - 17:50 | |
| aaah, tot vreau să mă uit la film și-am zis că n-o fac înainte să citesc cartea, să nu-mi altereze percepția asupra cărții, deci tot amân. acuma mi-am comandat niște cărți și după ce le termin, cred c-o să mi-o iau. :/ |
|  | | Danuta apprentice writer

Numarul mesajelor: 211 Varsta: 14 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Eu sunt numărul patru Mar 10 Apr 2012 - 15:28 | |
| Stiu cartea. Mi-am incercat norocul la un consurc unde se punea la bataie un exemplar x_x nu am castigat ... Prologul m-a incantat si poate o voi cumpara . |
|  | | |
Subiecte similare |  |
|
| Pagina 1 din 1 |
| | Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|