Funny-Fantasy

Un forum dedicat imaginatiei, fictiunea pe primul loc, dar sa nu uitam si distractia.

AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  GalerieGalerie  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  ConectareConectare  

Impartiti | 

De veghe in lanul de secara

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
shine

feminin Taur Caine
Numarul mesajelor: 48
Varsta: 18
Localizare: Constanta
Joburi/Distractii: sa citesc,sa ma uit la seriale,sa ma plimb,sa merg la cumparaturi(dar e criza!)
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: De veghe in lanul de secara   Mier 23 Mar 2011 - 0:21

Autor: J.D. Salinger
Pagini : 264
Pret: 23 lei

Romanul publicat in 1951 i-a adus autorului un renume universal. Putine carti din literatura secolului trecut s-au bucurat de o asemenea atentie, atit din partea criticii, cit si, cu mult mai important, din partea publicului. Scris la persoana I, din perspectiva unui pusti de 17 ani, „De veghe in lanul de secara” a devenit emblematic pentru toti adolescentii revoltati de ipocrizia lumii adultilor. Holden Cauldfield – personaj din aceeasi categorie cu Huckleberry Finn – lupta pentru propria identitate intr-o lume care depersonalizeaza, uniformizeaza, distruge inocenta specifica fiintei umane. Armele sale sint simple: o sinceritate debordanta, dublata de un extraordinar simt al umorului, de la prima si pina la ultima pagina a cartii.

Nu am cuvinte sa spun cat de mult mi-a placut aceasta carte..am citit-o de 3 ori ...Este scrisa genial !! Si este o carte extraordinar de amuzanta..In plus de asta,te ajuta sa te cunosti pe tine insuti ..
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darker than darkness
banned
banned

masculin Pesti Maimuta
Numarul mesajelor: 6355
Varsta: 20
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Mier 30 Mar 2011 - 0:33

Ti-a lasat o impresie buna cartea, dupa cate vad eu.
La persoana I daca e scrisa, cred ca voi incerca sa o citesc. Prefer cartile scrise la persoana a III, dar cine stie, poate-mi va placea, mai ales daca zici ca te face sa te cunosti pe tine insuti. Sa vedem daca o gasesc.
Sus In jos
>> Calypso<<
apprentice writer
apprentice writer

feminin Leu Maimuta
Numarul mesajelor: 238
Varsta: 19
Localizare: Intre stele
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Lun 11 Apr 2011 - 23:29

O carte frumoasa, aparte. Mi-a placut foarte mult stilul autorului, povestea personajului si detasarea lui, felul transant, sinceritatea debortanta. Pur si simplu unic.
Merita citita!
Sus In jos
D/R/U/G/S
master of words
master of words

feminin Varsator Cal
Numarul mesajelor: 4829
Varsta: 21
Joburi/Distractii: tumblr.
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Lun 11 Apr 2011 - 23:50

Cartea e geniala. Eu am citit-o in a 8-a, un moment genial de altfel caci il intelegeam in multe faze pe Holden. Eu o recomand mai ales celor care sunt in pragul unor decizii importante. Gen cei de a 8-a, a 10-a (daca schimba profilul in a 11-a), a 12-a ... Trebuie citita cat mai aproape de adolescenta anyway. :)) N-o mai tin minte foarte bine actiunea, insa stiu ca mi-a placut enorm ca titlul este explicat abia spre sfarsitul cartii si atunci totul prinde sens.
Sus In jos
PsiKeé
fic worm
fic worm

feminin Fecioara Cocos
Numarul mesajelor: 7956
Localizare: in my mind
Joburi/Distractii: yaoi, scris, carti, anime, muzica
Stare de spirit: neutra
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Vin 15 Apr 2011 - 11:06

Am auzit si eu foarte multe despre aceasta carte si am zis cand o prind prin librarie sau dau de ea la biblioteca, ca o voi citi. Pare interesanta si faptul ca are si umor ii da un punct in plus, iar faptul ca e scrisa la persoana intai si mai ales un adolescent cred ca o face si mai placuta. O s-o caut! :)

Nervi de toamna

Sunt in stare, de unul singur, sa ridic in fata lui Dumnezeu o imparatie asupra careia Dumnezeu n-are nici o putere: iadul. Marcel Jouhandeau

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://manuscrisearse.blogspot.com/
shine

feminin Taur Caine
Numarul mesajelor: 48
Localizare: Constanta
Joburi/Distractii: sa citesc,sa ma uit la seriale,sa ma plimb,sa merg la cumparaturi(dar e criza!)
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Vin 15 Apr 2011 - 18:08

funkѰ Matilda a scris:
Cartea e geniala. Eu am citit-o in a 8-a, un moment genial de altfel caci il intelegeam in multe faze pe Holden. Eu o recomand mai ales celor care sunt in pragul unor decizii importante. Gen cei de a 8-a, a 10-a (daca schimba profilul in a 11-a), a 12-a ... Trebuie citita cat mai aproape de adolescenta anyway. :)) N-o mai tin minte foarte bine actiunea, insa stiu ca mi-a placut enorm ca titlul este explicat abia spre sfarsitul cartii si atunci totul prinde sens.

Da,da..si eu am citit-o prima data intr-a 8-a ..apoi intr-a 9-a,acum intr-a 10-a Nu ma plictisesc niciodata de aceasta carte...
Sus In jos
Elena.
legendary writer
legendary writer

feminin Scorpion Mistret
Numarul mesajelor: 12314
Varsta: 16
Localizare: București
Joburi/Distractii: ă!?
Stare de spirit: most dope
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Vin 15 Apr 2011 - 18:39

Eu am zis ca vreau s-o citesc neaparat. O am in format electronic, dar nu ma atrage sa stau s-o citesc in felu asta.
Dar am gasit in manualu nostru de a a9a o "pastiluta" din carte si mi-a placut.
Neaparat tre s-o citesc. E un must-read in vacanta asta pentru mine.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://old0stuff.wordpress.com
sjholson
supreme master of words
supreme master of words

feminin Gemeni Sobolan
Numarul mesajelor: 5089
Varsta: 15
Localizare: 221b baker street
Stare de spirit: sherlocked.
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Vin 15 Apr 2011 - 19:00

Mi-a plăcut la nebunie cartea. Autorul are un stil care te atrage de la început și încet-încet simți că nu poți lăsa cartea din mână. E foarte bine scrisă și într-adevăr e un must-read :))
Sus In jos
Emily
passionate writer
passionate writer

feminin Varsator Cocos
Numarul mesajelor: 1297
Localizare: Oradea (I wish it was London)
Joburi/Distractii: Eleva
Stare de spirit: Always cute, sometimes rebellious
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Lun 18 Apr 2011 - 1:04

Am citit-o la sfaristul clasei a 9a si pe atunci ma regaseam foarte mult in Holden si in ideile lui.
Nu stiu acum daca as mai citii-o daca m-as mai regasi la fel, mai mult sa mai putin...

Oricum, recomand cartea pentru adolestenti si pentru maturii care au uitat cum e sa fii adolescent.
Sus In jos
Summer girl
faithful writer
faithful writer

feminin Scorpion Mistret
Numarul mesajelor: 925
Varsta: 16
Localizare: Turda
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Lun 18 Apr 2011 - 11:54

Am citit-o acum un an. Mi-a placut foarte mult si inca ma mai gandesc cu placere la ea.
Face parte din cartile care vorbesc despre mine.
Sus In jos
Lulu
apprentice writer
apprentice writer

feminin Taur Cocos
Numarul mesajelor: 292
Localizare: on my way to Wonderland
Joburi/Distractii: daydreaming <3
Stare de spirit: inloveee <3
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Joi 21 Apr 2011 - 20:20

Cand am luat cartea sa o citesc, am luat-o doar pentru ca imi parea interesant titlul. Nu ma asteptam sa gasesc nimic din ceea ce scrie in carte.
Mi-a placut extrem de mult cartea si, intr-un fel, mi-a schimbat perceptia asupra lumii, mai ales ca era mai mica cand am citit-o.
Stilul autorului m-a atras de la inceput, iar protagonistul a fost de milioane. Mi-a placut sinceritatea lui felul in care vede lume.
Merita citita! <3
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.lulusmind.wordpress.com
Kamalian Ciranoush
Admin
Admin

feminin Varsator Caine
Numarul mesajelor: 15852
Localizare: Neverland
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Dum 8 Mai 2011 - 14:56

Am citit-o... nu mai stiu cand, dar eram inca in generala. In a 8a, parca.
Mi-a placut mult, e foarte tare. Imi place cum e scrisa, simplu (asta e un lucru bun) si usor de inteles, nu se pierde in descrieri and stuff. E un stil potrivit subiectului pe care-l abordeaza.
Holden e tare :)) . M-a enervat colegul ala al lui, obsedat de ingrijitul unghiilor >.< .

Prose contest - click pentru a vedea tema.
Concurs pentru banner de vara
Sus In jos
Trixie D. LeStrange

feminin Sagetator Cal
Numarul mesajelor: 16
Varsta: 21
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Sam 7 Apr 2012 - 3:02

Am citit-o intr-a opta pe-aceasta. Vazusem in urma cu ceva timp la televizor un caz pe DIscovery cu un tip disparut si a zis acolo ca aceasta carte era favorita sa. Mi s-a aprins beculetul, mi-am luat-o s-o citesc si eu.
Trebuie sa recunosc , mi-a placut. Nu ma asteptam ca protagonistul sa fie putin nebun, imi placea tipul si chestiile pe care le facea. Avea scapari mari in comportament si idei comice, imi placea.
Salinger are un stil aparte de a reda lucrurile, e amuzant, plus ca, lucrand cu persoana I, a facut romanul usor de citit.
Frumos, foarte frumos. :x
Sus In jos
saranichuu
speller
speller

feminin Scorpion Caine
Numarul mesajelor: 142
Varsta: 17
Logo Funny-Fantasy:

MesajSubiect: Re: De veghe in lanul de secara   Sam 7 Apr 2012 - 14:30

Am citit-o nu de mult si mi-a placut destul de mult. Tot ce Hoden spunea despre oameni este adevarat. M-a suparat faptul ca repeta unele expresii, dar in rest e scrisa simplu si inevitabil te regasesti in ea. E bine sa o citesti pentru ca e putin impresionanta
Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 

Subiecte similare

-
» De veghe in lanul de secara
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Funny-Fantasy :: ♥COMUNITATE ♥ :: Carti-