| | De veghe in lanul de secara | |
|
| Autor | Mesaj |
|---|
shine

Numarul mesajelor: 48 Varsta: 18 Localizare: Constanta Joburi/Distractii: sa citesc,sa ma uit la seriale,sa ma plimb,sa merg la cumparaturi(dar e criza!) Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: De veghe in lanul de secara Mier 23 Mar 2011 - 0:21 | |
| De veghe in lanul de secaraAutor: J.D. Salinger Pagini : 264 Pret: 23 lei
 Romanul publicat in 1951 i-a adus autorului un renume universal. Putine carti din literatura secolului trecut s-au bucurat de o asemenea atentie, atit din partea criticii, cit si, cu mult mai important, din partea publicului. Scris la persoana I, din perspectiva unui pusti de 17 ani, „De veghe in lanul de secara” a devenit emblematic pentru toti adolescentii revoltati de ipocrizia lumii adultilor. Holden Cauldfield – personaj din aceeasi categorie cu Huckleberry Finn – lupta pentru propria identitate intr-o lume care depersonalizeaza, uniformizeaza, distruge inocenta specifica fiintei umane. Armele sale sint simple: o sinceritate debordanta, dublata de un extraordinar simt al umorului, de la prima si pina la ultima pagina a cartii. Nu am cuvinte sa spun cat de mult mi-a placut aceasta carte..am citit-o de 3 ori ...Este scrisa genial !! Si este o carte extraordinar de amuzanta..In plus de asta,te ajuta sa te cunosti pe tine insuti .. |
|
 | |
Darker than darkness banned

Numarul mesajelor: 6355 Varsta: 20 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Mier 30 Mar 2011 - 0:33 | |
| Ti-a lasat o impresie buna cartea, dupa cate vad eu. La persoana I daca e scrisa, cred ca voi incerca sa o citesc. Prefer cartile scrise la persoana a III, dar cine stie, poate-mi va placea, mai ales daca zici ca te face sa te cunosti pe tine insuti. Sa vedem daca o gasesc. |
|
 | |
>> Calypso<< apprentice writer

Numarul mesajelor: 238 Varsta: 19 Localizare: Intre stele Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Lun 11 Apr 2011 - 23:29 | |
| O carte frumoasa, aparte. Mi-a placut foarte mult stilul autorului, povestea personajului si detasarea lui, felul transant, sinceritatea debortanta. Pur si simplu unic. Merita citita! |
|
 | |
D/R/U/G/S master of words

Numarul mesajelor: 4829 Varsta: 21 Joburi/Distractii: tumblr. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Lun 11 Apr 2011 - 23:50 | |
| Cartea e geniala. Eu am citit-o in a 8-a, un moment genial de altfel caci il intelegeam in multe faze pe Holden. Eu o recomand mai ales celor care sunt in pragul unor decizii importante. Gen cei de a 8-a, a 10-a (daca schimba profilul in a 11-a), a 12-a ... Trebuie citita cat mai aproape de adolescenta anyway. :)) N-o mai tin minte foarte bine actiunea, insa stiu ca mi-a placut enorm ca titlul este explicat abia spre sfarsitul cartii si atunci totul prinde sens. |
|
 | |
PsiKeé fic worm

Numarul mesajelor: 7956 Varsta: 18 Localizare: in my mind Joburi/Distractii: yaoi, scris, carti, anime, muzica Stare de spirit: neutra Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Vin 15 Apr 2011 - 11:06 | |
| Am auzit si eu foarte multe despre aceasta carte si am zis cand o prind prin librarie sau dau de ea la biblioteca, ca o voi citi. Pare interesanta si faptul ca are si umor ii da un punct in plus, iar faptul ca e scrisa la persoana intai si mai ales un adolescent cred ca o face si mai placuta. O s-o caut! :) |
|
 | |
shine

Numarul mesajelor: 48 Varsta: 18 Localizare: Constanta Joburi/Distractii: sa citesc,sa ma uit la seriale,sa ma plimb,sa merg la cumparaturi(dar e criza!) Logo Funny-Fantasy: 
 | |
 | |
Elena. legendary writer

Numarul mesajelor: 12314 Varsta: 16 Localizare: București Joburi/Distractii: ă!? Stare de spirit: most dope Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Vin 15 Apr 2011 - 18:39 | |
| Eu am zis ca vreau s-o citesc neaparat. O am in format electronic, dar nu ma atrage sa stau s-o citesc in felu asta. Dar am gasit in manualu nostru de a a9a o "pastiluta" din carte si mi-a placut. Neaparat tre s-o citesc. E un must-read in vacanta asta pentru mine. |
|
 | |
sjholson supreme master of words

Numarul mesajelor: 5089 Varsta: 15 Localizare: 221b baker street Stare de spirit: sherlocked. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Vin 15 Apr 2011 - 19:00 | |
| Mi-a plăcut la nebunie cartea. Autorul are un stil care te atrage de la început și încet-încet simți că nu poți lăsa cartea din mână. E foarte bine scrisă și într-adevăr e un must-read :)) |
|
 | |
Emily passionate writer

Numarul mesajelor: 1297 Varsta: 19 Localizare: Oradea (I wish it was London) Joburi/Distractii: Eleva Stare de spirit: Always cute, sometimes rebellious Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Lun 18 Apr 2011 - 1:04 | |
| Am citit-o la sfaristul clasei a 9a si pe atunci ma regaseam foarte mult in Holden si in ideile lui. Nu stiu acum daca as mai citii-o daca m-as mai regasi la fel, mai mult sa mai putin...
Oricum, recomand cartea pentru adolestenti si pentru maturii care au uitat cum e sa fii adolescent. |
|
 | |
Summer girl faithful writer

Numarul mesajelor: 925 Varsta: 16 Localizare: Turda Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Lun 18 Apr 2011 - 11:54 | |
| Am citit-o acum un an. Mi-a placut foarte mult si inca ma mai gandesc cu placere la ea. Face parte din cartile care vorbesc despre mine. |
|
 | |
Lulu apprentice writer

Numarul mesajelor: 292 Varsta: 19 Localizare: on my way to Wonderland Joburi/Distractii: daydreaming <3 Stare de spirit: inloveee <3 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Joi 21 Apr 2011 - 20:20 | |
| Cand am luat cartea sa o citesc, am luat-o doar pentru ca imi parea interesant titlul. Nu ma asteptam sa gasesc nimic din ceea ce scrie in carte. Mi-a placut extrem de mult cartea si, intr-un fel, mi-a schimbat perceptia asupra lumii, mai ales ca era mai mica cand am citit-o. Stilul autorului m-a atras de la inceput, iar protagonistul a fost de milioane. Mi-a placut sinceritatea lui felul in care vede lume. Merita citita! <3 |
|
 | |
Kamalian Ciranoush Admin

Numarul mesajelor: 15852 Varsta: 18 Localizare: Neverland Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Dum 8 Mai 2011 - 14:56 | |
| Am citit-o... nu mai stiu cand, dar eram inca in generala. In a 8a, parca. Mi-a placut mult, e foarte tare. Imi place cum e scrisa, simplu (asta e un lucru bun) si usor de inteles, nu se pierde in descrieri and stuff. E un stil potrivit subiectului pe care-l abordeaza. Holden e tare :)) . M-a enervat colegul ala al lui, obsedat de ingrijitul unghiilor >.< . |
|
 | |
Trixie D. LeStrange
 Numarul mesajelor: 16 Varsta: 21 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Sam 7 Apr 2012 - 3:02 | |
| Am citit-o intr-a opta pe-aceasta. Vazusem in urma cu ceva timp la televizor un caz pe DIscovery cu un tip disparut si a zis acolo ca aceasta carte era favorita sa. Mi s-a aprins beculetul, mi-am luat-o s-o citesc si eu. Trebuie sa recunosc , mi-a placut. Nu ma asteptam ca protagonistul sa fie putin nebun, imi placea tipul si chestiile pe care le facea. Avea scapari mari in comportament si idei comice, imi placea. Salinger are un stil aparte de a reda lucrurile, e amuzant, plus ca, lucrand cu persoana I, a facut romanul usor de citit. Frumos, foarte frumos. :x |
|
 | |
saranichuu speller

Numarul mesajelor: 142 Varsta: 17 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: De veghe in lanul de secara Sam 7 Apr 2012 - 14:30 | |
| Am citit-o nu de mult si mi-a placut destul de mult. Tot ce Hoden spunea despre oameni este adevarat. M-a suparat faptul ca repeta unele expresii, dar in rest e scrisa simplu si inevitabil te regasesti in ea. E bine sa o citesti pentru ca e putin impresionanta |
|
 | |
| | De veghe in lanul de secara | |
|