| | Am fost medic la Auschwitz | |
|
| Autor | Mesaj |
|---|
VelvetH0ur passionate writer

Numarul mesajelor: 1260 Varsta: 17 Localizare: Constanta Stare de spirit: moody & happy Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Am fost medic la Auschwitz Vin 22 Ian 2010 - 11:57 | |
| Am facut topicul asta pentru ca sunt foarte,foarte interesata sa citesc cartea. Daca o are unul dintre voi si ar putea sa o scaneze v-as fi mega`giga recunoscatoare :-D nu pot sa pun nicio informatie personala despre ea atata timp cat n-am citit-o,imi pare rau :-| si nici pe net nu sunt :-<  [coperta cartii originale,banuiesc. pentru cea in romana chiar nu gasesc. ] |
|
 | |
fluturas; legendary writer

Numarul mesajelor: 23116 Varsta: 15 Localizare: Iasi Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Vin 22 Ian 2010 - 13:27 | |
| Umm cred ca trebuia sa nu-l deschizi daca nu ai descriere... parca sectiunea asta aparea pe portal si se vede urat:-? Daca gasesc o descriere ti-o dau s-o pui:-? |
|
 | |
Scarification. most active in AUGUST

Numarul mesajelor: 14718 Varsta: 20 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Sam 23 Ian 2010 - 16:29 | |
| Ok, am citit-o si eu si pot spune cate ceva despre cartea asta. Este vorba despre un doctor din Oradea, nu prea mai tin bine minte in ce era specializat. A ajuns impreuna cu familia lui la Auschwitz si tin minte ca, la departajarea specificca lagarelor, ei au fost trecuti pe partea dreapta, adica apti pentru munca. Fiind medic si singurul cu o anumita specializare ( daca imi aduc bine aminte, medic legist), dr. Mengele l-a tinut in viata mai mult decat trebuia ( fiindca detinea multe secrete, trebuia sa traiasca numai 4 luni, insa in conditii mult mai bune decat ostaticii ). A asistat la ororile intretinute de dtr. Mengele, sustinand ca in perioada cat a stat el la Auschwitz au murit cel putin 3 mil. de oameni. Pana la urma a reusit sa scape, intalnindu-se in final cu familia lui.
Mi-aplacut cartea fiindca am o afinitate pentru tot ce inseamna Germania :)) Nazism,Hitler etc )) Eu o recomand, e o carte despre realitatea de acum 70 de ani si merita citita :) |
|
 | |
exegete' legendary writer

Numarul mesajelor: 10429 Varsta: 18 Localizare: Bucharest Joburi/Distractii: Tuning up your brain. Stare de spirit: Shuffled. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Sam 23 Ian 2010 - 16:40 | |
| sormea a citit`o :)) pacat ca nu ma pasioneaza istoria. |
|
 | |
obsolete.beauty faithful writer

Numarul mesajelor: 774 Varsta: 17 Localizare: his world Joburi/Distractii: scoala,scris. Stare de spirit: pesimista? eu sunt realista. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Sam 30 Ian 2010 - 23:11 | |
| o are bunica mea in biblioteca... dar nu ma interesat prea mult. nu prea imi place istoria. am sa incerc sa o citesc si eu desi nu cred ca o sa avansez prea mult. |
|
 | |

| Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Sam 5 Mar 2011 - 9:47 | |
| As mai citi-o inca o data daca as avea ocazia, numai ca nu era cartea mea. |
|
 | |
xRinei

Numarul mesajelor: 43 Varsta: 17 Localizare: Bucuresti Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Sam 10 Sept 2011 - 21:12 | |
| O carte infioratoare si in acelasi timp o lectura literara pe masura. Merita citita, daca nu pentru lectia de istorie, macar pentru sinceritatea unor suferinte atat de crunte. E o carte ce-si lasa autorul gol in fara cititorilor. O pauza de la toata fictiunea din biblioteca.
|
|
 | |

| Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Dum 11 Sept 2011 - 11:10 | |
| Ioana, sinceritatea sentimentelor exista, intr-adevar. Insa, pentru mine, cartea are o mare enigma care poate avea doua explicatii. Respectivul doctor, personajul-narator, a afirmat ca la Auschwitz au murit aproximativ 3 milioane de oameni, spre deosebire de datele oficiale, care sustin ca au murit 1,1 milioane. Prima explicatie, din punctul meu de vedere, este ca doctorul cu pricina, fiind evreu, a exagerat si a hiberbolizat faptele ( si asa atrocice). E normal ca un evreu sa faca asta, din moment ce si-a vazut intreaga natie/rasa/cum vrei sa-i spui batjocorita si calcata in picioare de niste oameni care se credeau mult superiori ei. A doua explicatie ar fi, posibil, faptul ca nu s-a vrut a fi descoperite toate informatiile reale despre Auschwitz si numarul de oameni ucisi a fost diminuat in statisticile oficiale.
|
|
 | |
xRinei

Numarul mesajelor: 43 Varsta: 17 Localizare: Bucuresti Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Dum 11 Sept 2011 - 12:28 | |
| Este adevarat ca invigatorii scriu istoria, iar evreii au avut grija sa o scrie cat mai in favoarea lor. In cartea mea de istorie scria ca au murit 5 milioane de evrei, in altele 6 si tot asa. Eu si cu tine, si majoritatea oamenilor ce ne inconjoara, nu vom stii niciodata cifra adevarata. Dar numarul nu este atat de relevant in carte, ci povestea doctorului. |
|
 | |

| Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Dum 11 Sept 2011 - 12:45 | |
| Au murit aproximativ 6 milioane de evrei, din cate imi aduc aminte, dar numai 1.1 la Auschwitz. |
|
 | |
kristine.b passionate writer

Numarul mesajelor: 1064 Varsta: 19 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: Am fost medic la Auschwitz Joi 22 Sept 2011 - 23:20 | |
| m-ar interesa cartea, cu atat mai mult cu cat perioada Holocaustului este partea mea preferata din istorie:X
VelvetH0ur, iti recomand si cartea "Limbajul Mortii", de Oliver Lustig, un alt prizonier de lagar pe vremea cand era copil |
|
 | |
| | Am fost medic la Auschwitz | |
|