|
| Autor | Mesaj |
|---|
mitsu word lover

Numarul mesajelor: 1676 Varsta: 19 Localizare: Charon Joburi/Distractii: JOONIE <3. GD :X Seto koji:X:X:X <333 uii Stare de spirit: i'm a big boy now Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: La rascruce de vanturi Lun 29 Iun 2009 - 2:57 | |
| Am citit cartea la recomandarea unei vechi prietene, cand am dobandit o frenezie si o pofta de lecturaimensa. Nu mai aveam ce titluri interesante sa citesc din biblioteca personala, asa ca am rugat-o pe fosta mea colega sa imi imprumute ceva. In doua saptamani a fost terminat saracul volum <3
Actiunea se intinde intr-un interval de peste 20 de ani si relateaza implicatiile unei uri nascute din dragoste ce se face simtita peste mai multe generatii. Simplul concept ma face sa tremur de incantare ! Cartea e cu siguranta printre preferatele mele de acum in colo.
La un moment dat nu mai voiam sa continui lectura, de frica mortii personajului meu cel mai drag: Edgar Linton. Sincer, personalitatea lui pusa intr-o opozitie totala cu cea a lui Heatcliff m-a facut sa ma indragostesc de blondin. Asa de blajin, asa de firav, asa de sincer si de iubitor....
Cartea este un must-read, daca nu ati facut-o inca. Credeti-ma, nu veti regreta decat daca sunteti mai slabi de inima in fata unui conflict puternic ;D |
|
 | |
Aeroport de vise legendary writer

Numarul mesajelor: 21507 Varsta: 18 Localizare: Constanta Joburi/Distractii: One Republic, Ski Jumping Stare de spirit: lost. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Lun 29 Iun 2009 - 9:39 | |
| am citit si eu cartea..am imprumutat`o de la o prietena..multa lume o lauda si eram curioasa sa vad cum e..la inceput mi sa-a parut plictisitoare, dar apoi nu ma mai puteam dezlipi de ea..imi place super mult..e una dintre cartile mele preferate:x _________________ Poate că avem nevoie să fim puțin dați peste cap, ca să mergem mai departe. - Alex Karev <3  * Blogger* Scriu: I will try to fix you.Mi-am semănat visele la picioarele tale; Calcă ușor, pentru că tu calci pe visele mele. |
|
 | |
BanShee legendary writer

Numarul mesajelor: 17082 Varsta: 19 Localizare: In his arms :x Joburi/Distractii: Reading :] Stare de spirit: In the mood for something BIG. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Lun 29 Iun 2009 - 12:15 | |
| si eu am auzit numai laude despre cartea asta:-?
inca nu am apucat sa o citesc:D |
|
 | |
abricot. supreme master of words

Numarul mesajelor: 5704 Varsta: 18 Localizare: Dark Side of Eden Joburi/Distractii: Iubesc si ma omor. Stare de spirit: Zapada este o stare de spirit. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mar 30 Iun 2009 - 16:28 | |
|  am citit-o in a7-a . mama e innebunita dupa ea :)) |
|
 | |
ShadowOfTheDay master of words

Numarul mesajelor: 4958 Varsta: 18 Localizare: Bucuresti Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mar 30 Iun 2009 - 16:56 | |
| mda..si mama e innebunita dp cartea asta:))
eu m-am apucat sa o citesc acum ceva timp..pt k nah..toata lumea zicea k e o carte buna..dar nu mi-a placut inceputul..si am lasat-o balta:)) dar cred k o sa ma apuc iar de ea :D |
|
 | |
BanShee legendary writer

Numarul mesajelor: 17082 Varsta: 19 Localizare: In his arms :x Joburi/Distractii: Reading :] Stare de spirit: In the mood for something BIG. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mar 30 Iun 2009 - 17:00 | |
| toate mamele iubesc cartea:)))
ma rog...mie bunica mi-a zis de ea:))) |
|
 | |
.pierde varăăă.<3 master of words

Numarul mesajelor: 3057 Varsta: 17 Localizare: unde se pierde vara Stare de spirit: lenesa. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 2 Aug 2009 - 23:45 | |
| aud numai si numai laude despre ea
si e intradevar frumoasa:x |
|
 | |
[AdDaMs][FaMiLy] supreme master of words

Numarul mesajelor: 5981 Varsta: 17 Localizare: Acolo unde ma duce gandul, unde se termina pamantul si mai concret in Orasul Fara Suflete Joburi/Distractii: Everything which makes me happy Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mar 18 Aug 2009 - 18:24 | |
| Intr-un cuvant cartea e GENIALA! Am terminat-o mai la inceputul verii, am vrut clasice si de aceea. La inceput amgibuitatea m-a cam facut sa zic " Ce naiba e cartea asta?", dar dupa primele trei capitole am iubit-o. E atat de profunda incat traiesti odata cu personajele[cel putin eu]. Ii ador felul in care scrie Emily, e absolut minunat, e confuza, plina de sentimente contradictorii. Iar Heatcliff si Cathy s-au iubit prea mult astfel ca au renuntat unul la altu' pentru niste moravuri stupide. Nu pot sa spun cat de mahnita am fost cand am terminat cartea, dar a meritat! |
|
 | |
Scarification. most active in AUGUST

Numarul mesajelor: 14718 Varsta: 20 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mier 26 Aug 2009 - 23:39 | |
| Am citit-o si eu, am terminat-o acum cateva zile. Personajul meu favorit a fost, la inceput, Heathcliff. Caracterul lui complex si de cele mai multe ori imprevizibil m-a uimit peste masura. Avea in el o rautate incredibila, si totusi motivata, dar care insa il facea sa para sensibil si vulnerabil. Chiar si asa, era puternic. Era plin de contradinctii. Catre sfarsit, am inceput sa il indragesc pe Hareton, pentru stangacia lui. Eram sigura ca o sa ramana cu Isabel la sfarsit :X Imi pare rau ca Heathcliff a murit, dar banuiesc ca a meritat.
O sa tin minte cartea asta, mi-a placut foarte mult. |
|
 | |
Flory

Numarul mesajelor: 23 Varsta: 17 Localizare: pe aici pe undeva :P Joburi/Distractii: pepsi si restul :)) Stare de spirit: zuzu:P Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Sam 5 Sept 2009 - 23:49 | |
| sincer,aceasta am citit-o datorita lui Twilight/bella o rasfoia de atatea ori,incat am vrut sa vad ce gasea ea atat de interesant la aceasta carte :))la inceput ma plictisea,apoi situatia se complica prea mult..abia acum m-am prins ca e o carte foarte buna,chiar daca e grea si imi place :x |
|
 | |
Difficult.Song writer

Numarul mesajelor: 478 Varsta: 17 Localizare: Bucuresti Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 6 Sept 2009 - 13:20 | |
| | Flory a scris: | | sincer,aceasta am citit-o datorita lui Twilight/bella o rasfoia de atatea ori,incat am vrut sa vad ce gasea ea atat de interesant la aceasta carte :))la inceput ma plictisea,apoi situatia se complica prea mult..abia acum m-am prins ca e o carte foarte buna,chiar daca e grea si imi place :x |
si eu la fel... pana la urma e draguta cartea |
|
 | |
.pierde varăăă.<3 master of words

Numarul mesajelor: 3057 Varsta: 17 Localizare: unde se pierde vara Stare de spirit: lenesa. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mier 9 Sept 2009 - 13:57 | |
| o god:|
mie una mi se pare super buna cartea si da.. gasesti multe interesant la ea |
|
 | |
Shiseru Hana faithful writer

Numarul mesajelor: 986 Varsta: 16 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mier 9 Sept 2009 - 14:16 | |
| Geeesh, superba carte! <3 Am vazut si filmul si au fost amandoua grozave. |
|
 | |
abricot. supreme master of words

Numarul mesajelor: 5704 Varsta: 18 Localizare: Dark Side of Eden Joburi/Distractii: Iubesc si ma omor. Stare de spirit: Zapada este o stare de spirit. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Vin 11 Sept 2009 - 16:01 | |
| si eu am vazut filmul :x. foarte bine regizat. bine, niciodata filmul nu se poate compara cu cartea... |
|
 | |
yuuki.cross speller

Numarul mesajelor: 107 Varsta: 18 Localizare: Constanta Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Lun 30 Noi 2009 - 23:08 | |
| Felicitarile mele autoarei!Este o carte de milioane,o carte plina de mister si secrete.Am citit-o cu mare pofta si la fiecare capitol ramaneam surprinsa. |
|
 | |
fluturas; legendary writer

Numarul mesajelor: 23116 Varsta: 15 Localizare: Iasi Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Sam 5 Dec 2009 - 14:19 | |
| Am auzit de carte de foarte mult timp, dar nu am avut niciodata ocazia sa o citesc... De ce? Pai nu o gasesc niciodata la biblioteca pentru ca mereu mi se spune ca e imprumutata si sa revin alta data Iar eu nici nu stiu daca o am acasa, dar imediat ce pun mana pe ea ma apuc sa o citesc, pentru ca am auzit ca e geniala si toti mi-au recomandat-o :)) |
|
 | |
Morena
 Numarul mesajelor: 12 Varsta: 19 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Lun 8 Feb 2010 - 4:55 | |
| Am si eu cartea in biblioteca.Am inceput sa ciesc, dar am abandonat-o.ma rog, am citit doar cateva pagini si mi s-a parut plictisitoare.Vad ca are multe lauda,a sa ca o s-o citesc in viitorul apropiat |
|
 | |
kryptonite best animation

Numarul mesajelor: 1771 Varsta: 19 Localizare: zona crepusculară, Stare de spirit: :x Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mier 18 Aug 2010 - 18:18 | |
| am inceput sa o citesc doar pentru ca am vazut-o in eclipsa
este foarte buna, cam sadica ce-i drept, dar buna. limbajul mi s-a parut usor greoit, dar este o carte buna, chiar merita citita :) |
|
 | |

| Subiect: Re: La rascruce de vanturi Joi 19 Aug 2010 - 10:13 | |
| Limbajul e greoi fiindca romanul a fost publicat in 1847:) Am gasit niste chestii foarte interesante pe wikipedia despre acest roman. Nu o sa day copy paste fiindca o sa stric placerea misterului, dar cine e interesat poate sa caute :) |
|
 | |
fluturas; legendary writer

Numarul mesajelor: 23116 Varsta: 15 Localizare: Iasi Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mier 15 Sept 2010 - 19:39 | |
| M-am apucat si eu in sfarsit sa o citesc. Si pot sa spun c nu regret deloc! Mai ma 80 de pagini din ea si abia astept sa aflu cum se termina :)) Nu am mult de cand m-am apucat de ea, dar timpul e limitata si nu prea apuc sa citesc mult intr-o zi. Imi placea foarte mult de Catherine, de prima dintre ele, mi se parea mult mai simpatica, desi si fiica ei e draguta prin felul ei de a fi, au o personalitate diferita fata de tot ce-am intalnit pana acum. |
|
 | |
KarinLyn writer

Numarul mesajelor: 316 Varsta: 18 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Vin 17 Sept 2010 - 17:35 | |
| Am citit cartea am vazut si filmul {una dintre versiuni}.Cartea este superba si intradevar si pe mine ma plictisit la inceput,insa cu timpul am inceput sa indragesc mult povestea lui Heathcliff si a Catherinei.Filmul a fost si el foarte frumos deoarece mi-au placut mult personajele. Daca nu ati citit cartea eu o recomant este una foarte buna |
|
 | |
ffizz. faithful writer

Numarul mesajelor: 507 Varsta: 13 Localizare: Tot timpul, altundeva. Stare de spirit: hell yeah! Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Sam 9 Oct 2010 - 23:47 | |
| și eu am devenit foarte curioasă cu privire la această carte din cauza Bellei, care tot vorbea despre ea și povestea de dragoste dintre Heathcliff și Catherine. mă apuc de citit imediat ce o cumpăr... titlul îmi place și mă atrage. să vedem ce e în ea... |
|
 | |

| Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 10 Oct 2010 - 9:58 | |
| ^ Bineinteles ca trebuie sa citesti cartea asta, e una clasica si o recomand :D |
|
 | |
exegete' legendary writer

Numarul mesajelor: 10429 Varsta: 18 Localizare: Bucharest Joburi/Distractii: Tuning up your brain. Stare de spirit: Shuffled. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 10 Oct 2010 - 10:08 | |
| asta-i cartea mea preferata :x heathcliff a fost construit genial.
|
|
 | |

| Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 10 Oct 2010 - 10:11 | |
| Am vazut filmul, dar nu stiu din care an. Ma rog, era destul de nou. Cred ca m-a impresionat mai mult decat cartea. Cel care a jucat rolul lui Heathcliff a fost nemaipomenit... |
|
 | |
exegete' legendary writer

Numarul mesajelor: 10429 Varsta: 18 Localizare: Bucharest Joburi/Distractii: Tuning up your brain. Stare de spirit: Shuffled. Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 10 Oct 2010 - 10:12 | |
| ^ da, stiu de care film zici. mi-a placut si mie tare mult, dar tot cartea e the best.
|
|
 | |

| Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 10 Oct 2010 - 10:15 | |
| Parerea mea e ca daca nu citesti cartea inainte, filmul ti se poate parea prost, poate pentru ca nu dau absolut orice detaliu din carte. Dar l-as mai vedea oricand :X |
|
 | |
Lizzie ^^ speller

Numarul mesajelor: 130 Varsta: 18 Localizare: Somewhere Joburi/Distractii: Reading Stare de spirit: Optimista Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Joi 11 Noi 2010 - 19:15 | |
| Eu, sincer, am avut de ales intre Jayne Eyre si asta. Va dati seama unde am ajuns. A fost foarte uimitoare si dureroasa.
P.S. In Eclipsa, Bella dadea citate din La Rascruce de Vanturi. |
|
 | |

| Subiect: Re: La rascruce de vanturi Joi 11 Noi 2010 - 20:03 | |
| Da, stiu, vorbea despre Heathcliff. Insa eu nu citisem cartea asta pe perioada in care ma apucasem de seria Twilight si imi cam pare rau ca nu am inteles si de fapt, ca nu mai tin minte ce vroia sa spuna Meyer cu asta. Ar trebui totusi sa citesti si Jane Eyre, si aceea e o carte frumoasa :D |
|
 | |
shine

Numarul mesajelor: 48 Varsta: 18 Localizare: Constanta Joburi/Distractii: sa citesc,sa ma uit la seriale,sa ma plimb,sa merg la cumparaturi(dar e criza!) Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Vin 19 Noi 2010 - 21:57 | |
| Am citit-o asta-vara..superba cartea ! Finalul,chiar m-a impresionat..nu ma asteptam sa se termine asa :D |
|
 | |

| Subiect: Re: La rascruce de vanturi Sam 20 Noi 2010 - 10:04 | |
| Da, si mie finalul mi s-a parut ciudat ... As mai reciti-o odata :X |
|
 | |
Lizzie ^^ speller

Numarul mesajelor: 130 Varsta: 18 Localizare: Somewhere Joburi/Distractii: Reading Stare de spirit: Optimista Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Sam 27 Noi 2010 - 19:36 | |
| Okay, de acord cu voi in legatura cu finalul. Dar macar a fost pe cat se poate de fericit. Apropo, nu cred ca nimeni e obisnuit cu stilul lui Bronte de a scrie. Pacat ca asta a fost singurul roman, inafara de poeziile acelea.
OFF - J. Eyre nu-mi place. Actiunea e prea aiurea. Bleah! N-as avea chef sa am de-a face cu unul ce-si ascunde sotia nebuna. O colega mi-a povestit-o :D |
|
 | |
FallenAngel writer

Numarul mesajelor: 343 Varsta: 21 Localizare: Calarasi Joburi/Distractii: imi place sa scriu, sa citesc si sa desenez Stare de spirit: killing spree Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 28 Noi 2010 - 12:06 | |
| am citit cartea acum ceva timp, dar m-a fermecat pur si simplu. Scriitoare are un mod de a povestii care fascineaza si intriga cartii te prinde in ghearele ei. Normal ca Heatcliff este personajul meu preferat din toata cartea, in timp ce Catherine ma enerveaza. Dar imi plac cum sunt construite personajele foarte mult. Si da, finalul mi se pare si mie putin sucit sa spun asa;))
|
|
 | |
MiraA

Numarul mesajelor: 35 Varsta: 21 Localizare: aici si nicaieri Stare de spirit: Fericita Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mar 28 Dec 2010 - 20:58 | |
| Am citit cartea acum cativa ani buni.Tin minte ca eram prin clasa a 5 a cand m-a lovit dorinta de a citi ceva "mai serios" decat banalele povesti care ni le dadeau profesori la scoala.Mi-a placut titulul asa ca am incercat.Povestea este fascinanta,m-a uimit cu cate frenezie puteau sa iubeasca si sa urasca personajele.Nu mi-a placut deloc de Cathrine.Mi s-a parut mult prea falsa pentru gustul meu.Nu pot sa zic ca romanul a avut cine stie ce actinune,ar drama pe care personajele au trait-o timp de 20 de ani m-a lasat fara cuvinte.Totul a fost atat de intens si de bine plasat.Ce altii scriu in romane kilometrice,care e agaseaze,aceasta autoare a scris intr-o carticica,ca acum as citi-o intr-o ora.Tot respectul meu |
|
 | |

| Subiect: Re: La rascruce de vanturi Dum 2 Ian 2011 - 13:47 | |
| ^ Ma intreb cum ar fi fost daca as fi citit romanul acesta in clasa a 5`a. Probabil nu mi-ar fi placut, nu e o lectura pentru asa o varsta, mai mult ca sigur nu puteam sa inteleg personajele si sentimentele lor. Ma bucur ca am citit-o la o varsta care imi permite sa descifrez tot :) |
|
 | |
MiraA

Numarul mesajelor: 35 Varsta: 21 Localizare: aici si nicaieri Stare de spirit: Fericita Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mier 19 Ian 2011 - 22:33 | |
| Stiu la ce te referi :)) .A trebuit sa citesc cartea aia de 3 ori pana sa inteleg in totalitate povestea,dar am indragit-o.Ma intreb daca as citi-o acum ce impresie mi-ar face...
|
|
 | |
ă.castravete lil' speller

Numarul mesajelor: 97 Varsta: 15 Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mar 19 Iul 2011 - 22:27 | |
| Am citit-o la inceputul verii, cat eram la bunica, am avut nevoie de mai multe zile ca s-o termin, dat fiind ca nu puteam citi non-stop, dar mi-a placut mult, m-a captivat de la primele fraze. E una din putinele carti pe care chiar voiam s-o citesc, dar nu prea gaseam timp. Mneh.
Are unele chestii plictisitoare in ea, dar dupa orice pasaj de descriere sau de naratiune mai aberanta, apare actiune si compenseaza intr-un mod ideal totul.
O recomand. |
|
 | |
uth revas best prose author

Numarul mesajelor: 986 Varsta: 18 Localizare: for me to know and for you to dot dot dot. Joburi/Distractii: meeeh Stare de spirit: chill Logo Funny-Fantasy: 
 | Subiect: Re: La rascruce de vanturi Mier 20 Iul 2011 - 17:51 | |
| acum o citesc. e o schimbare față de ce-am citit în ultima vreme - una bună. întradevăr, sunt unele părți mai plictisitoare, dar, în mod suprinzător, nu par să mă deranjeze. |
|
 | |
|